Progressieve myopie bij kinderen

De nieuwe oplossing voor progressieve myopie (bijziendheid) bij kinderen.

Meijler Optiek is de enige opticien in Altena die beschikt over de geavanceerde aslengtemeter om bij uw kind de ooglengte te controleren.

Rodenstock MyCon glazen zijn speciaal ontworpen voor de correctie van myopie bij kinderen, ook wel bijziendheid genoemd. Deze nieuwe glazen bieden scherp zicht én controleren de toename van bijziendheid tegelijkertijd.

Steeds meer kinderen bijziend

Of het nu gaat om tablets, computers of huiswerk, de kinderen van vandaag concentreren zich meer en meer op de korte afstand in plaats van tijd buiten door te brengen. Myopie is deels erfelijk bepaald. De kans op groei van het oog neemt toe tussen de 25% tot 40% wanneer 1 van de ouders een min-sterkte heeft en dus bijziend is. En zelfs 35-60% van kinderen met 2 bijziende ouders ontwikkelt ook bijziendheid. Hiermee wordt de toename van myopie bij kinderen een steeds groter probleem.

 

Bronnen: Mew-May Wu M, Edwards MH. (1999). The Effect of Having Myopic Parents: An Analysis of Myopia in Three Generations. Optometry and Vision Science. 1999; 76(6): 387–92. Mutti DO, Mitchell GL, Moeschberger ML, Jones LA, Zadnik K. (2002). Parental myopia, near work, school achievement, and children’s refractive error. Invest Ophthalmol Vis Sci. 2002; 43(12): 3633–3640.

 

Elke dioptrie telt

Bijziendheid in de kindertijd verhoogt ook het risico op oogziekten op volwassen leeftijd. Om het gezichtsvermogen van kinderen te behouden, moet de groei van de ooglengte en dus de progressie van bijziendheid vertraagd worden. Daarom adviseren wij MyCon glazen van Rodenstock.

Wat is het verschil tussen standaard min glazen en MyCon glazen?

Bijziendheid ontstaat wanneer het oog iets te lang is. Standaard glazen corrigeren bijziendheid en bieden scherp zicht, maar ze hebben door hun ontwerp ook de eigenschap dat het licht in de periferie wordt 

verstrooid en achter het netvlies valt en zo het zicht verstoort. Bovendien zijn ze niet ontworpen om de verlenging van de ogen of myopie progressie af te remmen. Sommige kinderogen proberen zich aan te passen en groeien langer, waardoor de bijziendheid juist toeneemt.

Rodenstock MyCon glazen

MyCon glazen corrigeren bijziendheid én controleren de groei van het oog dankzij het gepatenteerde glasdesign. Hierdoor wordt de ontwikkeling van bijziendheid vertraagd. Met MyCon glazen wordt licht in de periferie gebroken en valt het voor het netvlies, waardoor de oogverlenging wordt vertraagd. Dit is een cruciaal aspect voor het behoud van een goedgezichtsvermogen van kinderen.

Bent u of uw kind bijziend?

Maak dan eens een afspraak bij ons in de winkel, wij controleren graag de ogen van uw kind en bieden een passend advies. Naast een goede oplossing tegen progressieve myopie hebben wij een ruime collectie kinderbrillen in ons assortiment.

© Copyright - Meijler Optiek 2023