• Handslijpsteen voor
    de laatste bewerking

Gratis oogmeting.

Wanneer u een gratis oogmeting in Woudrichem wilt laten doen, gaat u hiervoor natuurlijk naar Meijler Optiek in Rijswijk NB. Met de nieuwste apparatuur en de juiste kennis bent u in goede handen bij Meijler Optiek. Breng eens een bezoekje aan onze winkel in Rijswijk (nabij Woudrichem) om te zien of de bril die u wilt kopen ertussen zit. Dit kan gewoon zonder afspraak. Bij ons bent u altijd welkom.

Logischerwijs kunt u bij een bezoek aan onze winkel nabij Woudrichem altijd rekenen op deskundig advies over de vormgeving, kleur en pasvorm van de bril bij het kopen van een bril. Ons team helpt u graag een keuze te maken uit de meer dan 1000 verschillende monturen die u bij ons vindt. Ook bieden wij u een gratis uitgebreide oogmeting zodat de bril die u aanschaft exact de juiste sterkte heeft. Dit kan ook gewoon zonder afspraak. Wilt u toch nog wat meer informatie alvorens een bezoekje in Rijswijk te brengen? Neem dan even contact met ons op via 0183-442319.

Esprit Monturen en Zonnebrillen Online Pasbaar

Meijler Optiek is een gezellig familiebedrijf.

Meijler Optiek is een gezellig familiebedrijf waar vader Hartog en dochters Judith, Jessica en collega Jeanine u graag helpen bij het zoeken naar de mooiste bril of het aanpassen van de juiste contactlens. Een afspraak hoeft u daarvoor niet te maken. Wij maken graag tijd voor u. Verder kunt u bij ons een gratis oogmeting doen en heeft u de keuze uit meer dan 1000 monturen. Kunt u zo lang niet wachten? Kijk dan ook vooral eens bij onze brillen. Hier kunt u uw eigen foto uploaden en gelijk zien welk montuur u het beste staat. Heeft u er één gevonden, dan kunt u hem gelijk reserveren, waarna u hem natuurlijk in de winkel ook nog in het echt kan passen. Meijler Optiek is lid van de Algemene Nederlandse Vereniging van Contactlensspecialisten (ANVC) en de Nederlandse Unie van Opticiens (NUVO).

Kwaliteit oogmetingen

De ene oogmeting is de andere niet
Meer dan even een paar knoppen indrukken

“Dan meten we toch meteen even uw ogen?” Deze reclamespot kunnen we onderhand wel dromen. Je zou haast de indruk krijgen dat een oogmeting een kwestie is van even op een paar knoppen drukken. Maar wie het welzijn van zijn ogen eenmaal heeft toevertrouwd aan een echte, gediplomeerde opticien, weet wel beter.

“Kwaliteit oogmetingen in Nederland in opspraak”, zo kopten verschillende landelijke media waaronder het NOS journaal eind februari. Volgens de NUVO (brancheorganisatie voor optiekbedrijven in Nederland) wordt de kwaliteit van de oogzorg in Nederland bedreigd door amateurisme: “oogmetingen” zonder dat er gediplomeerd personeel aan te pas komt.

Beunhaas

Onvoorstelbaar, zo vinden consumenten als je ze er naar vraagt. Vrijwel alle Europese landen stellen eisen aan de vakbekwaamheid van opticiens, maar in het doorgaans zo goed georganiseerde Nederland mag nu nog iedere beunhaas een “oogmeting” uitvoeren. De gevolgen zien we om ons heen. Drogisten gaan brillen verkopen en consumenten doen online doe-het-zelf-ogentestjes.

Geblokt

Om paal en perk te stellen aan die beunhazerij heeft de NUVO in samenwerking met huisartsen, oogartsen, cliënten, onderwijs, zorgverzekeraars en beroepsverenigingen een kwaliteitsstandaard “oogmeting” ontwikkeld. Deze standaard is gedeponeerd bij het Zorginstituut Nederland (ZIN) en moet ervoor zorgen dat ook in Nederland voortaan officieel toezicht is op de kwaliteit van oogmetingen. Meijler Optiek in Rijswijk NB vindt het hoog tijd dat de overheid met wet- en regelgeving komt. Simpel een paar knoppen indrukken is niet te vergelijken met een vak waarvoor wij jaren geblokt hebben. Met de kwaliteitsstandaard oogmeting hebben consumenten de zekerheid dat de zorg voor hun kostbare ogen in goede en deskundige handen is.

© Copyright - Meijler Optiek 2023